• Wie is Martin Breed? •

foto martin breed

Professioneel

Sinds 2001 werk ik vanuit mijn eigen bedrijf, Breed Interim management. De functies van waaruit ik opdrachten uitvoer, zitten hiërarchisch meestal direct onder die van de RvB, zoals directeur of regiomanager. De sector waar ik het meest werkzaam ben is de zorg en dan met name in de Care en de GGZ. Voor de start van Breed Interimmanagement werkte ik in loondienst en heb ik heb ik veel verschillende functies gehad in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wat betreft opleidingen heb ik na de opleiding tot Z-verpleegkundige verschillende managementopleidingen gevolgd, waaronder de masteropleiding in public sector management (MPM). Tussen de managementopleidingen door ben ik ook opgeleid tot orthopedagoog.

Na het halen van de master is mijn aandacht meer getrokken naar de onderstroom van organisaties. Ik ben begonnen met NLP en heb gaandeweg meer trainingen en cursussen gevolgd waaronder systemisch werken, organisatieopstellingen, oplossingsgericht werken en traumawerk. De laatste jaren heb ik veel workshops en korte trainingen gevolgd om meer kennis en verdieping te vinden.

Sinds enkele jaren organiseer ik, veelal samen met collegae, trainingen en workshops die zich richten op cultuur en onderstroom.
In 2014 heb ik een bedrijfsanalyse model ontwikkeld en het boek ‘Breed, kijken om het te zien’ geschreven, voor meer informatie: http://www.martinbreed.nl/bedrijfsanalyse/.

Persoonlijk

Ik ben de jongste zoon uit een gezin van vier, geboren in 1959 in Haarlem. Na de middelbare school, een periode van meer sport en muziek dan studie, heb ik mijn eerste vrouw ontmoet. We zijn gaan samenwonen, eerst in St. Pancras en snel daarna in Purmerend. Vanuit Purmerend zijn we verhuisd naar Hoorn waar onze twee zoons zijn geboren. Snel na de geboorte van onze jongste zijn we weer terug gegaan naar Haarlem. Lekker dicht bij ouders en schoonouders zodat er altijd oppas was voor de jongens en onze beide vaders met veel plezier ons huis konden verbouwen. Na een periode van fusies en reorganisaties ben ik 2001 begonnen als zelfstandig professional. Met twee jongens, drukke banen voor zowel mijn vrouw als mijzelf en dromen om te verwezenlijken was het leven een uitdaging maar verliep alles voorspoedig. Tot in 2005 bij mijn vrouw kanker werd geconstateerd. In 2008 is zij overleden. Na een moeilijke periode waarin ook de jongens het huis hebben verlaten, ben ik in 2014 opa geworden en woon ik nu samen met een nieuwe partner. Zij heeft drie zonen waardoor het bij tijden gezellig druk in huis kan zijn. Naast het uitvoeren van opdrachten is het vooral fotograferen en motorrijden waar mijn tijd naar toe gaat.