Simpelweg kijken en beslissingen maken in de supermarkt

Een tijd geleden kwam ik in een zorgorganisatie terecht als interim manager. Ik kreeg hierbij een opdracht vanuit het bestuur en vol goede moed ging ik aan de slag. Ik startte door ‘simpelweg’ te kijken naar wat er gebeurde op de werkvloer. Alleen maar kijken en nog niets doen. Alle bevindingen schreef ik op.

Gesprekken met medewerkers
Daarna ging ik over tot actie en ging gesprekken aan met medewerkers op alle niveaus. Zo doorgrondde ik wat de pijnpunten waren in de organisatie. Uit deze gesprekken kwam naar voren dat de pijnpunten bij medewerkers, heel anders waren dan mijn opdracht die ik vanuit het bestuur kreeg.

Plaatselijke supermarkt
Ik kwam door te praten met de medewerkers erachter dat belangrijke beslissingen niet in het MT genomen werden, maar in de plaatselijke supermarkt. In deze supermarkt kwamen medewerkers en leidinggevenden elkaar tegen, werd er nog eens nagepraat over de werkdag en gingen ze op een informele wijze blijkbaar over tot besluitvorming.

Niet de juiste opdracht
Ik kon terugkoppelen naar het bestuur dat zij mij eigenlijk niet de juiste opdracht hadden gegeven en dat de pijnpunten anders opgelost moesten worden dan vooraf bedacht in de opdracht. Doordat ik mijn analyse erop losgelaten had, kon ik de bestuurder tevreden stellen en pijnpunten oplossen die zij anders nooit boven tafel hadden gekregen.

Analyse inzichtelijk maken
Ik realiseerde mij dat ik bepaalde stappen heb genomen die ik altijd gebruik, maar nooit echt inzichtelijk gemaakt had. Dit overtuigde me dat ik mijn analysemodel in boekvorm moest uitleggen, zodat andere (interim) managers, coaches en trainers ook gebruik kunnen maken van mijn analysemodel. Hieruit is mijn boek ‘Breed, kijken om het te zien’ ontstaan. Klik hier om het boek te bestellen.