Welke levenservaring heb ik?


Ik ben op 14 juli 1959 geboren in Haarlem.

Als jongste van een gezin met twee kinderen heb ik al op jonge leeftijd geleerd om te observeren en de wereld (kritisch) te bekijken.
Ik wist al vroeg wat loyaliteit betekende. Mede hierdoor kon ik al snel redelijk zelfstandig mijn eigen plek innemen. 

levenservaring

Door mijn soms wat andere en kritische kijk, verliepen niet alle opleidingen zonder slag of stoot. Dit heeft ertoe geleid dat ik veel meer heb kunnen leren, niet alleen van de stof die aangeboden werd, maar ook hoe met weerstand om te gaan en waar deze weerstand vandaan komt, inclusief die van mijzelf.

Ondertussen werd ik verliefd, trouwden we en kregen wij samen twee zonen.
We hebben ongeveer wel alles met de jongens mee mogen maken, wat je met kinderen kunt meemaken.
In de periode dat zowel mijn vrouw als ik loondienst vaarwel zegden, werd bij haar kanker geconstateerd. Drie jaar later overleed ze.

Hoewel ze ons heeft voorbereid op haar overlijden, heeft het ons een tijd gekost om de draad van het leven weer terug te vinden en op te pakken.
Het bleek overigens een geheel andere draad te zijn dan die we waren kwijtgeraakt.

Hoe ziet het er nu uit?
Beide jongens hebben een partner gevonden waar ze gelukkig mee zijn en die ik met trots mijn schoondochters mag noemen.
Ikzelf heb een nieuwe partner gevonden, waarmee ik heel gelukkig getrouwd ben.
Mede door deze levenservaring heb ik volmondig ‘ja’ leren zeggen tegen het leven en de uitdagingen die op mijn pad komen, en bovendien leren vertrouwen dat er altijd een oplossing is of een antwoord zal zijn.
Met deze ervaring en nieuwe attitude, bouw ik samen met mijn gezin weer verder aan onze toekomst. Ook mag ik nu wat ik geleerd heb ik het leven, doorgeven aan mijn kleinkinderen door hen verhalen te mogen vertellen.